Blog

Alegeri parlamentare 2020: rezultate şoc şi groază, dar poleite cu… AUR

Alegerile parlamentare au trecut ca un fâs (a se citi un pârţ). Oamenii au stat acasă, prezenţa la urne a fost execrabilă şi mulţumim loazelor care nu şi-au mişcat curul să voteze. Asta e, ăştia suntem, cu ăştia defilăm. Dar probabil că o să cer de acum oamenilor să-mi arate abţipildul cu “VOTAT”, ca să pot sta de vorba civilizat cu ei…

Şi, deşi nu se ştie numărul mandatelor momentan, ordinea este:
* PSD – 30%
* PNL – 25%
* USR-PLUS – 15%
* AUR – 8,7%
* UDMR – 6%

Ceilalţi nu au mai apucat să intre în Parlament. Iată câteva considerente, mai mult să-mi amintească peste ani cum am văzut lucrurile în ziua asta.

* PNL (şi Iohannis, bineînţeles) a pierdut ruşinos alegerile parlamentare de anul acesta. Pot să dea vina pe pandemie, dar pot da vina şi pe parlamentarii PSD pe care i-au adoptat cu braţele deschise. Sau pe preşedintele Iohannis, care a bătut prea multă monedă pe toată povestea cu PE-SE-DE, până s-au săturat oamenii.

* USR PLUS a obţinut un scor mult mai mic faţă de ce sperau liderii alianţei. De vină pare să fie în principal dl. Barna, scandalurile din sânul partidelor, speculate de presa pro-PSD şi faptul că cele două formaţiuni sunt aproape inexistente în unele regiuni, mai ales în rural.

* PSD nu are motive de laudă, a obţinut cel mai slab scor la parlamentare din 1996 încoace. A pierdut 15 procente din 2016 încoace, în condiţiile în care prezenţa a fost mai slabă, ceea ce i-a avantajat. Pe termen lung, sunt slabe şanse să-şi revină. Şi dl. Ciolacu iese cu 4 propuneri de prim-ministru 🙂

* Pro România a ieşit din Parlament. Ura, e prima veste bună în toată povestea asta. Şi PMP are şanse mari să rămână pe-afară, dar nu sunt sigur că-mi mai doresc asta. UDMR e tot acolo, e un dat. N-ai ce-i face, om trăi şi vom vedea.

* Ajungem acum la Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR – o formaţiune care în urmă cu un an nu exista. Ce să zic… sunt urmaşii lui Vadim Tudor şi era normal să apară la un moment dat. În România, latura asta naţionalistă nu era reprezentată la justa valoare, aşa că oamenii au găsit nişa şi s-au înfipt bine. O să iasă cu scandal, vor creşte peste 8 procente cât au acum, vor ieşi cu crucea în frunte… vom avea şi un discurs cvasi-legionar.

Problema mea nu e că unii dintre ei par nişte idioţi patentaţi. Problema mea e că nu vin cu alternative reale. Trăiesc în trecut, cu ochii la Mihai Viteazul şi la Sfântul Andrei, şi nu arată că ar fi conştienţi de faptul că trăiesc în secolul XXI. E reprezentativă pentru formaţiune dna. Diana Şoşoacă, în acest profil făcut de Digi24.

Şi mai rămâne partea cu acuzaţiile că ar fi susţinuţi de ruşi… Dar asta e o altă discuţie, unde trebuie să ne lămurim dacă e normal să înjurăm Vestul când suntem plătiţi de Est.

Sed non elit aliquam, tempor nisl vitae, euismod quam. Nulla et lacus lectus. Nunc sed tincidunt arcu. Nam maximus luctus nunc, in ullamcorper turpis luctus ac. Morbi a leo ut metus mollis facilisis. Integer feugiat dictum dolor id egestas. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.